Προβλήματα στη Δομή Ακολουθίας

Άσκηση 1
Έστω ότι σε ένα δελτίο στοιχήματος μπορούν να συμπληρωθούν τρεις ακριβώς αγώνες. Ένα δελτίο κερδίζει αν προβλεφθούν ορθά και οι τρεις αγώνες. Το ποσό που κερδίζεται είναι ίσο με το ποσό που ποντάρει ο παίχτης επί τις αποδόσεις των τριών αγώνων.
Για παράδειγμα, αν ένας παίχτης παίξει τρεις αγώνες με απόδοση 1.5, 2.3 και 1.4 με 3 € το ποσό που κερδίζει εάν τους προβλέψει όλους είναι ίσο με 1.5 x 2.3 x 1.4 x 3.
Να γίνει αλγόριθμος που θα ζητάει τις τρεις αποδόσεις, το ποσό που ποντάρει ο παίχτης και θα δίνει σαν αποτέλεσμα πόσα χρήματα μπορεί να κερδίσει.

Αλγόριθμος Στοίχημα
  Διάβασε ποσό, απόδοση1, απόδοση2, απόδοση3
  πιθανό_ποσό_νίκης <- ποσό * απόδοση1 * απόδοση2 * απόδοση3
  Εμφάνισε πιθανό_ποσό_νίκης
Τέλος Στοίχημα

Άσκηση 2
Σε έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα ισχύει γενικό εισιτήριο αξίας 15 ευρώ. Από τις εισπράξεις του αγώνα το 20% κρατείται από την εφορία. Από αυτά που περισσεύουν, το 75% κρατάει η γηπεδούχος ομάδα, ενώ το 25% η φιλοξενούμενη. Να γίνει αλγόριθμος που θα διαβάζει τον αριθμό των εισιτηρίων που αγοράστηκαν και θα υπολογίζει και εμφανίζει, τις εισπράξεις του αγώνα, το ποσό που κρατάει η εφορία, το ποσό που προορίζεται για την γηπεδούχο ομάδα και το ποσό για την φιλοξενούμενη.

Αλγόριθμος Φιλικό
  Διάβασε εισιτήρια
  εισπράξεις <- εισιτήρια * 15
  εφορία <- εισπράξεις * 20/100
  υπόλοιπο <- εισπράξεις - εφορία
  ποσό_γηπεδούχου <- υπόλοιπο * 75/100
  ποσό_φιλοξενούμενου <- υπόλοιπο * 25/100
  Εμφάνισε "Οι εισπράξεις του αγώνα ανέρχονται σε ", εισπράξεις, " ευρώ"
  Εμφάνισε "Το ποσό που κρατάει η εφορία είναι ", εφορία, " ευρώ"
  Εμφάνισε "Το ποσό που κερδίζει η γηπεδούχος ομάδα είναι ", ποσό_γηπεδούχου, " ευρώ"
  Εμφάνισε "Το ποσό που κερδίζει η φιλοξενούμενη ομάδα είναι ", ποσό_φιλοξενούμενου, " ευρώ"
Τέλος Φιλικό

Άσκηση 3
Ένα super market, προσφέρει στους πελάτες του την δυνατότητα συλλογής πόντων στις αγορές που πραγματοποιούν. Έτσι για κάθε 30 ευρώ αγοράς κερδίζουν 1 πόντο. Για κάθε 10 πόντους που έχουν στην συλλογή τους, έχουν το δικαίωμα να τους εξαργυρώσουν με μια δωροεπιταγή των 3 ευρώ. Να γίνει αλγόριθμος, που θα διαβάζει το συνολικό ποσό αγορών που ένας πελάτης πραγματοποίησε στο super market και να εμφανίζει το ποσό της δωροεπιταγής βάσει των πόντων που συνέλεξε.

Αλγόριθμος Δωροεπιταγή
  Διάβασε ύψος_αγορών
  πόντοι <- ύψος_αγορών div 30
  ποσό_δωροεπιταγής <- πόντοι div 10 * 3
  Εμφάνισε ποσό_δωροεπιταγής
Τέλος Δωροεπιταγή